Oferte Cazare - Litoral Paphos, Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Paphos 2023

Paphos este un oraș situat în partea de sud-vest a Insulei Cipru. În trecut, Paphos a fost capitala țării și unul dintre cele mai înfloritoare regate de pe insulă. Orașul este împărțit în două zone destul de diferite ca specific, anume P aphos, cunoscut și sub numele de Ktima , zonă unde turiștii vor descoperi magazine și alte facilități, și Kato Paphos , care este, în principal, o zonă turistică. Începând cu anul 1980, întreaga zonă arheologică din Paphos este protejată de către UNESCO. Numele orașului Paphos este legat de cel al zeiței Afrodita, crezându-se că acesta este locul în care s-a născut zeița frumuseții și a dragostei. Stânca zeiței poate fi admirată și astăzi pe drumul dintre Limasol și Paphos.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Paphos 2023 face parte din Cipru.

In regiunea Paphos sunt 115 hoteluri, din care 21 de hoteluri de 5 stele, 44 de hoteluri de 4 stele, 45 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Paphos 2023

Filtreaza hotelurile din Paphos pe baza numarului de stele:

In Paphos sunt 101 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 36 de hoteluri de 4 stele, 41 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.
In Coral Bay sunt 7 hoteluri, din care 7 hoteluri de 4 stele.
In Pissouri sunt 6 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, un hotel de 4 stele, 3 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Paphos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un concediu cu iz istoric în Paphos

    Regatele cipriote au fost distruse pe durata secolului al IV-lea. În perioada elenistică, Paphos a fost capitala Insulei Cipru. În anul 58 î. Hr. când Insula Cipru a intrat sub stăpânirea romanilor, Paphos s-a transformat în sediul guvernatorilor romani ai insulei. Pe cuprinsul orașului au fost construite temple, conace, un teatru și ziduri de apărare. Construcțiile erau atât de bine gândite încât au putut face față mai multor cutremure. În anul 45 d. Hr. apostolii Pavel și Marcu au ajuns în Paphos pentru a răspândi creștinismul. Deși apostolul Pavel a fost biciuit în Paphos, acesta a reușit să le vorbească locuitorilor orașului despre Hristos, încât guvernatorul roman Sergio Paul s-a convertit la noua religie. Cipru a devenit în scurt timp o țară în care religia majoritară era creștinismul.  În perioada bizantină, orașul Paphos a cunoscut o perioadă de recul, Salamina fiind numită capitală. La declinul orașului au contribuit și numeroasele cutremure și raidurile arabe din secolele VII-X. În perioada medievală orașul Paphos a început să fie cunoscut drept Ktima. În timpul stăpânirii otomane, orașul Paphos avea să cunoască cel mai avansat declin. În prezent, Paphos este un oraș modern și cosmopolit care nu este cu nimic mai prejos față de restul orașelor din Cipru. Paphos este un adevărat muzeu în aer liber, motiv pentru care UNESCO a decis ca întregul oraș să fie inclus în patrimoniul său.  Cele mai interesante vestigii arheologice ale orașului Paphos sunt: mozaicurile dedicate lui Dyonissos, Eonos și lui Thiseos. Aceste vestigii au fost acoperite de pământ timp de 16 secole, fiind scoase la lumina după mai mulți ani de excavare. Mozaicurile descoperite în Paphos sunt considerate printre cele mai frumoase din lume. Mozaicurile dedicate lui Dyonisos sunt printre cele mai vesele, reprezentând scene de vânătoare și diverse personaje din patheonul grecesc. Mozaicurile lui Thioseos reprezintă lupta zeului cu un centaur.

 

poza Bucurați-vă de un concediu cu iz istoric în  Paphos

  Pe cuprinsul orașului Paphos se află și Mormintele Regilor, un loc în care se crede că își aveau locul de veci aristocrații romani. Cele mai multe morminte datează din secolul al IV-lea.  Ajunși în Paphos veți putea admira și Coloana Apostolului Pavel, care a fost biciuit de 39 de ori deoarece încerca să răspândească o religie despre care se credea că este demonică. Turiștii vor putea vizita și Biserica Sfânta Chiriachi ChrisopolitissaÎn aceeași zonă sunt amplasate și catacombele Agia Solomoni și Agiou Lambrianou, unde au avut loc primele ceremonii religioase din Egipt. Biserica Agia Solomoni este situată la circa 1 kilometri distanță față de portul Kato Paphos. Turiștii vor putea admira aici fresce ce datează din perioada precreștină. Intrarea în această biserică este umbrită de un fistic sacru. Se crede că dacă veți lega de ramurile sale o pânză, veți fi vindecați de toate suferințele fizice. 

   În ceea ce privește vestigiile antice, în Paphos se pot admira și două teatre, unul dintre ele fiind utilizate și astăzi pentru diverse spectacole.  În ceea ce privește atracțiile mai recente, turiștii vor putea vizita Castelul Paphos. Cea mai dezvoltată ramură a economiei este turismul, an de an mii de turiști alegând să viziteze Paphos. Insula Cipru se bucură pe durata verii de temperaturi cuprinse între 30-35 grade Celsius, ceea ce atrage numeroși turiști dornici de relaxare. În Cipru, iernile sunt destul de blânde, astfel că veți putea vizita Paphos și atracțiile sale și atunci când temperaturile mai scad. 

poza Bucurați-vă de un concediu cu iz istoric în  Paphos

Cele mai bune hoteluri cu piscină exterioară din Paphos

 Litoral este o adevărată minune a naturii, fiind o destinație unde vă puteți bucura de sejururi cu totul și cu totul speciale. Litoralul din Litoral este scăldat de apele cristaline ale Mării Mediterane, de-a lungul său regăsindu-se plaje însorite și perfecte pentru relaxare și distracție. Satele din regiunea  Litoral, obiectivele turistice și oamenii prietenoși vor face ca timpul petrecut aici să fie memorabil.  Pentru ca hotelul să se ridice la nivelul experienței în sine, ne-am gândit că ar fi potrivit să întocmim o listă cu cele mai bune hoteluri cu piscină din  Litoral.

Citeste mai mult.