Oferte Cazare - Litoral Paphos, Paphos, Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Paphos 2023

    Ora șul litoral Paphos , cu fortul său medieval și portul său pitoresc, combină în mod armonios siturile istorice, facilitățile turistice și peisajele spectaculoase. Pe cuprinsul orașului Paphos muntele își dă mâna cu marea, totul spre satisfacția turiștilor. În timpul vacanței în Paphos, turiștii se pot bucura de sporturi marine, precum snorkeling, scufundări, înot, dar își vor putea umple timpul și cu alte tipuri de activități sportive. Vizitarea satelor tradiționale din apropierea orașului Paphos este un alt tip de activitate relaxantă de care turiștii se pot bucura pe durata concediului.

Citeste mai mult

Litoral Paphos 2023 face parte din regiunea Paphos din Cipru.

In Paphos sunt 101 hoteluri, din care 19 hoteluri de 5 stele, 36 de hoteluri de 4 stele, 41 de hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Paphos 2023

Filtreaza hotelurile din Paphos pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Paphos, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Paphos - câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței

   Castelul Paphos a fost inițial un fort bizantin construit pentru a asigura protecție portului. Castelul a fost recondiționat în secolul al XIII-lea de către regii lusigani, însă acesta a reușit să fie cucerit de către otomani în anul 1570. Otomanii au considerat și ei că fortificația le putea fi folositoare în caz de un eventual atac și au întărit castelul imediat după cucerirea orașului Paphos. Castelul Paphos nu a îndeplinit doar rol de fortificație, ci, de-a lungul istoriei sale, a fost folosit și pe post de închisoare și depozit de sare. În anul 1935, Castelul din Paphos a fost declarat monument istoric. În curtea interioară a castelului se organizează, an de an, numeroase evenimente culturale.

   La circa 40 de kilometri distanță de centrul orașului Paphos, turiștii vor descoperi Peninsula Akamas, unde se vor putea bucura de drumeții de-a lungul traseului Afroditei și a lui Adonis. În cazul în care drumețiile în stațiunea Akamas nu vi se par o idee bună, atunci puteți opta și pentru o aventură 4x4,  pe durata căreia să descoperiți frumusețea sălbatică a acestei peninsule.  Cea mai populară atracție a Peninsulei Akamas este reprezentată de Laguna Albastră, motiv pentru care mii de turiști aleg să o viziteze.  Aici apa mării este atât de clară încât veți putea vedea cu ușurință până și fundul mării. Pentru a vă bucura din plin de apele Lagunei Albastre puteți înota sau puteți practica snorkeling.

poza Paphos -  câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței

     Plaja Petra Pou Romiou este considerată ca fiind locul în care s-a născut Afrodita, zeița frumuseții. Pe această plajă veți descoperi niște formațiuni stâncoase incredibile, cunoscute precum Stâncile Afroditei. Mitologia greacă spune că zeița s-ar fi născut din mare, fiind apoi purtată către aceste stânci. Stâncile Afroditei se situează printre cele mai spectaculoase locații din Insula Cipru.  De pe plaja Petra Pou Romiou puteți admira apusuri de soare spectaculoase. Apusuri de soare frumoase puteți admira și din Ayios Georgios, Peyia și Golful Lara.  Ajunși în Peninsula Akamas puteți vizita și Golful Lara. Plaja acestui golf este acoperită cu nisip fin de culoare aurie, iar apa mării este deosebit de curată.  Plaja este sălbatică, iar pentru a ajunge la ea o să aveți nevoie de un autovehicul 4x4. Golful Lara este casa broaștelor țestoase verzii, specie rară. Prin urmare, s-au adoptat diferite măsuri pentru a proteja această specie. În cazul în care timpul vă permite, veți putea vizita și satele Pomos și Pachyammos. Ambele sate se bucură de peisaje spectaculoase, atmosfera este relaxantă și liniștită, perfectă pentru cei care doresc să descopere mediul rural al Insulei Cipru. În cazul în care doriți să petreceți un sejur relaxant, iar atmosfera din Paphos vi se pare prea agitată, atunci puteți opta pentru agroturism în satele ce înconjoară acest oraș.  În aceste sate veți putea admira case tradiționale, ce au fost renovate cu grijă. Locuințele din satele tradiționale din apropierea orașului Paphos sunt înconjurate de grădini întinse, în care cresc lămâi și portocali. În satele din regiunea Paphos vă veți putea bucura de preparate tradițional cipriote care sunt o încântare pentru papilele gustative.

poza Paphos -  câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței

     Pădurea Paphos este amplasată în partea de nord-vest a Munților Troodos, în această zonă a Ciprului își au cuibul numeroase specii de răpitori, precum vulturii Bonelli și Goshawks. În această zonă împădurită a Ciprului veți descoperi și specii rare de cedru. Pădurea Paphos este casa muflonului cipriot. În secolul al XX, această specie de mamifer era aproape de dispariție, totuși s-a reușit ca în prezent în această zonă a Insulei Cipru să trăiască numeroase astfel de mamifere. În timpul petrecut în Paphos, turiștii vor putea vizita și Parcul Arheologic Kato Paphos, care începând cu anul 1980 se află pe lista siturilor protejate de către UNESCO. Pe cuprinsul acestui sit arheologic, turiștii vor putea admira artefacte ce datează din perioada preistorică, romană, dar și din perioada Evului Mediu. Mozaicurile descoperite în această zonă a orașului Paphos sunt cu totul spectaculoase, însă atracțiile nu se rezumă doar la atât, putând admira și Agora, Odeonul, Mormintele Regilor și ruinele unei bazilici din perioada creștinismului timpuriu. Mormintele Regilor au fost numite astfel datorită măreției locurilor de veci, însă trebuie menționat faptul că acestea au aparținut de fapt aristocrației din Paphos, nu regalității. Multe din locurile de veci de aici imită locuințele în care au locuit defuncții pe durata vieții.

poza Paphos -  câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței


   Din centrul orașului Paphos până la Podul medieval Tzelefos turiștii vor fi nevoiți să se parcurgă un drum de o oră. Podul a fost construit între anii 1489-1571, și este unul dintre cele mai reprezentative poduri venețiene medievale  cu arc unic. Datorită rolului comercial pe care îl juca Insula Cipru, pe cuprinsul său au fost construite zeci de poduri de piatră. Acestea trebuiau să asigure legătura între minele din Munții Troodos și porturile insulei. Podul Tzelefos este dispus pe Râul Dhirizos, în apropierea satelor Fini, Agios Nicolaos și Pera Vasa. Podul are o lungime de 10. 70 metri. În împrejurimile orașului Paphos există mai multe lăcașuri de cult ce datează din perioada medievală. Prin mănăstirile care merită vizitate, amintim Mănăstirea Sfântul Neofit, situată la circa 10 kilometri distanță de Paphos, Mănăstirea Chrysorrogiatissa și Mănăstirea Agia Moni. La aproximativ 30 de kilometri distanță de centru orașului Paphos se înalță Mănăstirea Panagia Tou Sinti. Mănăstirea este situată pe malul râului Xeros, iar în prezent este abandonată.  Mănăstirea datează din secolul al XVI și este extrem de bine conservată, fiind printre cele mai interesante construcții venețiene din Cipru.  Lăcașul de cult a fost restaurat în cadrul unui proiect UNESCO, fiind o locație ideală pentru relaxare și ședințe foto. 

poza Paphos -  câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței

    În cazul în care vă petreceți vacanța alături de copii nu puteți să nu vizitați  Grădina Zoologică din Paphos. Cei mici vor fi sigur încântați să admire girafele, maimuțele, cangurii, tigrii albi și mufloni de aici. Grădina Zoologică din Paphos este cea mai veche și cea mai mare grădină zoo din Insula Cipru. O altă atracție turistică din apropierea orașului Paphos sunt Băile lui Adonis. Se crede că femeile care înoată aici își recapătă frumusețea și sănătatea. Există chiar o legendă care spune că apele de aici ar vindeca infertilitatea. De asemenea, Băile lui Adonis sunt considerate printre cele mai romantice locuri din lume.

   

poza Paphos -  câteva locuri pe care le puteți vizita pe durata vacanței