Oferte Cazare - Litoral Ayia Napa, Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Ayia Napa 2023

Ayia Napa este un orășel din districtul Ammochostos (Famagusta), din partea de sud-est a Ciprului. Orașul Ayia Napa este situat la circa 11 kilometri distanță de Capul Greco și la 10 kilometri de nord de Paralimni. La vest, orașul Ayia Napa se învecinează cu municipalitatea Sotira, iar în nord și nord-est cu municipalitatea Paralimni. Zona litorală face din Ayia Napa o destinație de vacanță extrem de populară. În traducere, Ayia Napa înseamnă Pădurea Sfântă, zona fiind numită astfel datorită icoanei Panagia tis Napis, Sfântul Pădurii. Zona a fost numită astfel în anul 1366, în timp de Mănăstirea Ayia Napa a fost constuită aici în secolul al XV-lea. Acum patru decenii în urmă Ayia Napa era un simplu sat tradițional, care nici nu se putea compara cu orașul cosmopolit Ammochostos.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Ayia Napa 2023 face parte din Cipru.

In regiunea Ayia Napa sunt 227 hoteluri, din care 18 hoteluri de 5 stele, 78 de hoteluri de 4 stele, 115 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Ayia Napa 2023

Filtreaza hotelurile din Ayia Napa pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Ayia Napa pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Adams Beach incepand cu 761.00 €
Plecare 6 Mai 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Marlita Beach Hotel incepand cu 627.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Marlita Beach Hotel incepand cu 627.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Louis Althea Beach incepand cu 937.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Adams Beach incepand cu 761.00 €
Plecare 6 Mai 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Odessa Beach Hotel incepand cu 657.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nissiblu Beach Resort incepand cu 1,154.00 €
Plecare 4 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Tsokkos Gardens incepand cu 593.00 €
Plecare 19 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Mandalena Apartments Hotel incepand cu 184.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Crystal Springs incepand cu 716.00 €
Plecare 20 Aprilie 2023, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Ayia Napa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur de neuitat în Ayia Napa

     Conform cercetărilor arheologice, locul pe care astăzi se întinde orașul Ayia Napa a fost locuit încă din anii 8500 – 10500 î. Hr. În perioada romană, în zonă locuiau diverse comunități, cea mai importată așezare fiind Thronos.  Această așezare, la fel ca multe altele, a fost abandonată în timpul raidurilor arabe. Astfel, între secolele VII-XIV, zona nu a fost locuită. Pe durata secolului al XIV-lea s-a construit Mănăstirea Ayia Napa și s-a recondiționat apeductul din Ayia Napa. Satul Ayia Napa s-a dezvoltat în jurul mănăstirii preluând și numele acesteia. Conform recensămintelor, populația orașului Ayia Napa a crescut vertiginos pe durata secolului al XX-lea. În ultimele decenii, Ayia Napa s-a transformat dintr-un sat de pescari sărac în una dintre cele mai populare stațiuni turistice din Litoral. Astfel, în prezent,  în Ayia Napa turiștii se vor putea bucura de plaje însorite, numeroase localuri de noapte, hoteluri moderne și alte facilități specifice stațiunilor litorale. Plajele din Ayia Napa  sunt considerate ca fiind cele mai bune din Hotel Eagle Lodge. Plaja Nissi este una dintre cele mai populare plaje ale Ciprului, sute de mii de tineri alegând să se bucure de vacanță aici. Pe plaja Nissi, din Ayia Napa , se organizează diverse petreceri. Pentru familiile cu copii sau pentru cei care preferă să petreacă un sejur liniștit recomandăm plajele Agia Thekla, Landa sau Makronissos. Aceste plaje sunt distinse cu Blue Flag. Plajele din Ayia Napa sunt acoperite cu nisip fin, de culoare aurie, și sunt scăldate de ape cristaline.

poza Bucurați-vă de un sejur de neuitat în  Ayia Napa

    Turiștii care aleg să-și petreacă vacanțele în Ayia Napa nu se vor bucura doar de plaje, ci se pot să petreacă și zile încărcate de distracție în Parcul Acvatic Waterworld. Parcul Waterworld a fost inaugurat în anul 1996, iar de atunci a câștigat mai multe premii internaționale pentru calitatea serviciilor sale.  În prezent, este un parc acvatic recunoscut la nivel mondial, fiind vizitat anual de 300.000 de persoane dornice de distracție. Astfel ar fi mare păcat să vă petreceți concediul în Ayia Napa și să nu petreceți măcar o zi în Waterworld. Tematica parcului acvatic este inspirată din mitologia greacă și cuprinde peste 26 de atracții, ceea îl situează în topul preferințelor turiștilor, dar și a ciprioților. Preferatele turiștilor sunt toboganele Atlantis, Aeolos Whirpoos și piscina cu valuri Poseidon. Stațiunea Ayia Napa este amplasată într-o zonă încărcată de vegetație, a cărei frumusețe nu poate să treacă neobservată. Farmecul acestei zone este amplificat de prezența formațiunilor stâncoase cu forme diverse, precum și a morilor de vânt. Stațiunea Ayia Napa  este o destinație de vacanță ce se potrivește de minune turiștilor de orice vârstă. Portul de agrement Marina Ayia Napa a fost construit de către milionarul egiptean Nagib Saouri și cipriotul Stavros Karamontanis. Se estimează că în portul de agrement din Ayia Napa s-au investit 220 de milioane de euro, portul asemănându-se cu cel din Dubai.

      

poza Bucurați-vă de un sejur de neuitat în  Ayia Napa

     Unul dintre cele mai interesante obiective turistice din Ayia Napa este mănăstirea omonimă.  Mănăstirea a fost numită astfel după icoana Fecioare Maria din Napi. Nu se știe exact în ce an a fost construită mănăstirea, însă sunt urme care arată că peștera pe baza căreia a fost construit lăcașul de cult a fost locuit încă din primii ani ai perioadei bizantine. Conform tradiției locale, peștera care a luat apoi forma unei mănăstiri a fost descoperită de un vânător, iar icoana Fecioarei Maria descoperită aici l-a făcut să înalțe mănăstirea. Câinele său ar fi observat strălucirea icoanei și ar fi început să latre. Se crede că icoana ar fi fost ascunsă în această peșteră în perioada iconoclasmului, când icoanele erau considerate idoli și erau distruse. Există însă și o altă povestioară care spune că fiica unei familii aristocratice venețiene a descoperit zona în timp ce a fugit de acasă pentru că părinții săi nu-i permiteau să se căsătorească cu cineva inferior rangului său.  Ajunsă în Ayia Napa , femeia ar fi construit mănăstirea, o locuință și o moară de făină. Peste ani în Ayia Napa a fost înființată o mănăstire de maici. Smochinul mare din curtea mănăstirii se spune că ar fi fost plantat tot de către această femeie venețiană, dorind ca la moartea sa să fie înmormântată la umbra lui. Deși în anul 1571, Insula Cipru a intrat sub dominația otomanilor, Mănăstirea Ayia Napa și-a continuat funcționarea. În jurul anul 1668, A Ayia Napa  a fost transformată în mănăstire de călugări. Până în secolul al XVIII-lea, zona din împrejurul mănăstirii nu era locuită. Primii locuitorii din Ayia Napa se crede că ar fi venit din Salonic,  părăsind Salonicul din cauza unei epidemii. În anul 1813, Mănăstirea Ayia Napa a fost recondiționată, iar domeniile sale întinse erau arendate unor fermieri. Multe femei care se confruntă cu probleme de fertilitate merg la Mănăstirea din Ayia Napa pentru a se ruga, iar apoi reușesc să dea naștere.

    Un alt lăcaș de cult interesant din apropierea stațiunii Ayia Napa  este reprezentat de Capela Agios Epifanios. Lăcașul de cult este dedicat episcopului bizantin de Salamina, Epifanio. Episcopul bizantin obișnuia să meargă în zonă pentru a se ruga sau pentru a-și scrie corespondența. Capela este o adevărată bijuterie arhitecturală, de aici turiștii putând admira panorame către Ayia Napa și Marea Mediterană. Frumusețea capelei și a peisajelor ce o înconjoară fac multe cupluri să o alegă pentru ceremonii religioase. Lângă capela actuală se pot admira și ruinele vechiului lăcaș de cult. Construcția vechiului lăcaș de cult a debutat în timpul episcopului Epifanios, dar cum acesta a încetat din viață, lăcașul de cult nu a mai fost finalizat.

  

poza Bucurați-vă de un sejur de neuitat în  Ayia Napa

   O altă atracție interesantă din Ayia Napa este Ayia Napa Sculpture Park. Municipalitatea și-a propus să creeze un parc prin intermediul căruia să promoveze artele și cultura și să ofere locuitorilor din Ayia Napa o zonă de recreere și relaxare.  Parcul cu sculpturi se întinde pe o suprafață de 20.000 metri pătrați și este situate într-o zonă cu o frumusețe naturală deosebită, de unde se pot admira priveliști nemaipomenite către oraș. Sculpturile de pe cuprinsul parcului au fost realizate de ciprioți, dar și de sculptori străini, și cele mai multe reprezintă personaje din mitologia greacă. 

Top hoteluri cu piscină exterioară din Ayia Napa

 Istoria stațiunii Ayia Napa a început să prindă contur la începutul secolului al XIX-lea, până atunci singura construcție din Ayia Napa era mănăstirea venețiană. În perioada 1800-1974, Ayia Napa era doar un simplu sat cu puțini locuitori, cei mai mulți fiind pescari și fermieri. În ultimele trei decade ale secolului al XX-lea, pe baza ocupării Insulei Litoral de către otomani, orașul Ayia Napa s-a dezvoltat în chip vertiginos, ajungând ca în prezent să fie una dintre cele mai apreciate stațiuni din insulă. Pe lângă plaja aurie, turiștii vor descoperi în Ayia Napa o mulțime de restaurante, taverne, cafenele, baruri și restaurante, astfel încât vacanța petrecută aici nu are cum să nu fie una plăcută. 

Citeste mai mult.