Oferte Cazare - Litoral Ayia Napa, Ayia Napa, Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Ayia Napa 2023

    Dacă în trecut    Ayia Napa  era un simplu sat de pescari, în decursul timpul s-a dezvoltat vertiginos, ajungând una dintre cele mai apreciate destinații de vacanță de pe litoralul Mării Mediterane și chiar din întreaga lume.  Stațiunea  Ayia Napa  este situată pe coasta de est a Insulei    Litoral  și este un oraș cu o frumusețe deosebită, unde istoria și cultura sunt la ele acasă. Locuitorii săi sunt prietenoși și primitori și își întâmpină vizitatorii cu zâmbetul pe buze.    Ayia Napa  este o destinație de vacanță ce se potrivește atât turiștilor care doresc să se relaxeze pe plajă, cât și a celor aflați în căutare de istorii fascinante, culturi vibrante și viață de noapte animată.  

Citeste mai mult

Litoral Ayia Napa 2023 face parte din regiunea Ayia Napa din Cipru.

In Ayia Napa sunt 145 hoteluri, din care 13 hoteluri de 5 stele, 44 de hoteluri de 4 stele, 72 de hoteluri de 3 stele, 13 hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Ayia Napa 2023

Filtreaza hotelurile din Ayia Napa pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Ayia Napa pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Atlantica Mare Village incepand cu 1,507.00 €
Plecare 6 Mai 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Grecian Bay Hotel incepand cu 788.00 €
Plecare 14 Decembrie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Adams Beach incepand cu 761.00 €
Plecare 6 Mai 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Atlantica Aeneas incepand cu 1,413.00 €
Plecare 6 Mai 2023, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Nissiblu Beach Resort incepand cu 1,154.00 €
Plecare 4 Iunie 2023, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Ayia Napa, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Câteva motive pentru a vizita Ayia Napa

     Ayia Napa se mândrește cu existența a 14 plaje premiate cu blue flag și anume: Golful Konnos, Kermia, Ammos tou Kambouri, Glyki Nero, Pantachou, Loukkos tou Manti, Katsarka, Parnera, Vathia Gonia (Sandy Bay), Nissi, Nissi Bay, Lanta, Macronissos și Agia Thekla. Cele mai multe plaje din  Ayia Napa sunt supravegheate de către salvamari în timpul zilei, astfel încât dumneavoastră să vă simțiți în permanență în siguranță. De asemenea, turiștii care aleg să se bucure de soare pe plajele din  Ayia Napa se vor bucura de facilități, precum dușuri, toalete, snack-baruri, taverne și centre pentru practicare sporturilor nautice.

    Dacă încă nu v-ați hotărât unde să evadați în anul 2021, atunci am putea să vă facem o sugestie:  Ayia Napa. Stațiunea cipriotă  Ayia Napa este vizitată an de an de zeci de mii de turiști, fiind o destinație extrem de potrivită pentru tinerii însetați de distracție. În cluburile din  Ayia Napa se organizează, în fiecare week-end, diferite petreceri tematice. În stațiunea  Ayia Napa, turiștii se vor bucura și de petreceri la piscină. Plaja Nissi este plaja preferată a tinerilor care vizitează  Ayia Napa. În această zonă a litoralului, apele nu sunt prea adânci, sunt curate și primitoare. Ziua, tinerii se  pot relaxa pe plajă, iar noaptea se pot bucura de petreceri spectaculoase. Toate plajele din stațiunea  Ayia Napa sunt deosebit de curate. Nu puteți să petreceți o vacanță în  Ayia Napa fără a posta pe conturile de socializare o fotografie cu sculptura I love Ayia Napa, din piața stațiunii. Turiștii pot explora peșterile de pe teritoriul  Ayia Napa, care sunt ideale pentru sărituri, scufundări și înot.

poza Câteva motive pentru a vizita Ayia Napa

   Cel mai vechi edificiu de pe cuprinsul stațiunii  Ayia Napa este mănăstirea omonimă, despre care se crede că ar fi fost construită în jurul anului 1500. De îndată ce veți păși în curtea mănăstirii veți sesiza că atmosfera de aici se situează în antiteză cu atmosfera animată din restul stațiunii  Ayia Napa. Aici liniștea o să pună stăpânire pe dumneavoastră, asigurând un climat potrivit pentru reflecție. În curtea interioară a mănăstirii, turiștii vor putea admira o fântână medievală. Localnicii spun că arborele de sicomor din apropierea porții de sud are în jur de 600 de ani. Capela Ayia Thekla este situată în apropierea plajei omonime, între stațiunea  Ayia Napa și satul Sotira. Micuțul lăcaș de cult este vopsit în alb și albastru, fiind extrem de istagramabil și potrivit pentru oficierea unor ceremoniilor de căsătorie romantice. Treptele din fața capelei duc spre catacombele Ayia Thekla, o peșteră ce a fost loc de rugăciune pentru primii creștini din această zonă a Ciprului. Nu sunt multe locații în care să vă puteți relaxa pe plajă, iar în același timp să vă bucurați și de o „lecție de istorie”.  Ayia Napa permite însă acest lucru. Turiștii care aleg să-și petreacă vacanța în  Ayia Napa vor putea admira și Mormintele Makronissos. Aceste morminte datează din perioada elenistică și romană, iar prin truda arheologilor, 9 dintre ele au putut fi scoase la lumină. De asemenea, a fost excavat și un mic sanctuar.  

poza Câteva motive pentru a vizita Ayia Napa

   În traducere,  Ayia Napa înseamnă Valea împădurită sfântă, deoarece, în trecut, împrejurimile orașului erau împădurite. În  Ayia Napa se organizează an de an o mulțime de evenimente, iar în funcție de perioada în care alegeți să vizitați stațiunea veți avea șansa de a lua și dumneavoastră parte la acestea.  Festivalul Internațional Ayia Napa reflectă tradițiile istorice, culturale și agricole din  Ayia Napa și din întreg  Litoral. Astfel, participanții au șansa de a observa obiceiurile și tradițiile locuitorilor din  Ayia Napa, folclorul lor tradițional, arta populară, în timp ce se bucură de ospitalitatea incomparabilă a ciprioților. Un alt festival popular din Ayia Napa este reprezentat de Festivalul Inundațiilor (Kataklysmos). Festivalul se prelungește pe durata mai multor zile, iar localnicii organizează tot felul de joculețe pe bază de apă. Nici anotimpul rece nu este lipsit de evenimente, iarna având loc o mulțime de simfonii, concerte, recitaluri și spectacole, astfel încât locuitorii și vizitatorii orașului să aibă în permanență cu ce-și umple timpul. Municipalitatea plănuiește să construiască în  Ayia Napa un port care să găzduiască până la 600 de iahturi. Proiectul prevede și construirea unui centru comercial, dotat cu sală de fitness și centru spa. Odată finalizat acest proiect se crede că numărul turiștilor care vor vizita  Ayia Napa se va crește extrem de mult. 

poza Câteva motive pentru a vizita Ayia Napa