Oferte Cazare - City Break Kyrenia, Kyrenia (cipru De Nord), Cipru 🌆 2023

Cazare - City Break Kyrenia 2023

  Kyrenia este un oraș situat pe coasta nordică a Insulei Cipru, aflat sub controlul Ciprului de Nord. Cele două simboluri ale orașului Kyrenia sunt reprezentate de portul și castelul său istoric. Se crede că zona în care în prezent se desfășoară orașul Kyrenia a fost locuită încă din anii 5800 – 3000 î. Hr. Cele mai multe dovezi istorice indică faptul că orașul Kyrenia a fost fondat de către ahei, imediat după încheierea războiului troian. Orașul a prosperat, astfel că, în secolul I d. Hr., romanii au construit aici un castel fortificat. Prezența fortificației a făcut din Kyrenia un oraș prosper, care nu a fost cucerit niciodată. 

Citeste mai mult

City Break Kyrenia 2023 face parte din regiunea Kyrenia (cipru De Nord) din Cipru.

In Kyrenia sunt 28 hoteluri, din care 16 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele.

Filtre City Break Kyrenia 2023

Filtreaza hotelurile din Kyrenia pe baza numarului de stele:

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Kyrenia, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bucurați-vă de un sejur însorit în Kyrenia

    Fortificația a fost întărită de către venețieni pe durata secolului al XV-lea, dar asta nu i-a împiedicat pe locuitorii din Kyrenia să fie ocupați de otomani în anul 1571.  Până în anul 1831, populația orașului Kyrenia era împărțită aproape în mod egal între creștini și musulmani, însă odată ce orașul a intrat sub stăpânire britanică, cea mai mare parte a musulmanilor s-au refugiat în Anatolia. Drept urmare, Kyrenia a devenit un oraș popular în cea mai mare parte cu greci ciprioți.  În anul 1974, în timpul conflictului cu turcii, peste 2600 de greci ciprioți au părăsit Kyrenia.  În prezent, orașul este locuit de către turci ciprioți, turci și britanici. De menționat că populația orașului Kyrenia numără în jur de 33.200 locuitori. Kyrenia este un oraș foarte dezvoltat din punct de vedere cultural și economic, jucând totodată rolul de capitală a turismului  din Ciprul de Nord. Orașul atrage numeroși turiștii datorită vieții sale de noapte, facilităților în materie de turism, dar și datorită portului.

    Portul este una dintre cele mai apreciate atracții ale orașului Kyrenia. În secolele XVIII-XIX, portul din Kyrenia era extrem de liniștit și adesea trecut cu vederea, dar era important în ceea ce privește comerțul cu cereale, măsline, capre și măgari.  Orașul Kyrenia era popular și datorită exportului de roșcove. În decursul anilor, în portul din Kyrenia s-au construit două clădiri cu etaj, proprietarii folosind etajul inferior drept depozit, iar pe cel superior pe post de reședință.  Comerțul orașului Kyrenia cu Anatolia a fost grav afectat după anul 1885, când britanicii au început lucrările de reamenajare a portului, iar acesta a fost lăsat în calea vânturilor nordice. În următorii ani, zeci de ambarcațiuni au fost distruse în portul Kyrenia, proprietarii lor rămânând nedespăgubiți.

poza Bucurați-vă de un sejur însorit în Kyrenia

    În colțul estic al portului din Kyrenia veți descoperi un castel absolut spectaculos. Castelul a fost construit în perioada bizantină, iar pe durata existenței sale, a servit bizantinilor, cruciaților, venețienilor, otomanilor și britanicilor. Între zidurile sale veți putea admira o capelă din secolul al XII-lea și un muzeu dedicat naufragiului.  Venețienii au construit în colțurile castelului turnuri rotunde, care asigurau fortificației mai multă rezistență în calea atacurilor de artilerie.  Pe cuprinsul orașului Kyrenia veți descoperi și un muzeu dedicat icoanelor vechi. Icoanele care numără sute de ani de istorie sunt expuse în cadrul Bisericii Sf. Arhanghel Mihail. Nu la mare distanță de acest muzeu veți descoperi mai multe morminte cioplite în stâncă care datează din secolul al IV-lea î. Hr.  În zona portului veți putea admira și ruinele unei bisericuțe creștine, precum și un mic turn, din care în timpurile străvechi se putea arunca un lanț prin care portul se închidea în fața invadatorilor.  Un alt obiectiv turistic al orașului Kyrenia este reprezentat de Biserica Anglicană Sf. Andrews. Orașul Kyrenia nu este lipsit de edificii otomane. În centrul orașul este dispusă Moscheea Agha Cafer Pașa. Aceasta a fost construită între anii 1589-1590. Pe cuprinsul orașului Kyrenia, sunt dispuse și patru fântâni ce datează din secolul al XIX-lea și un cimitir din perioada otomană, în cadrul căruia se crede că și-au găsit odihna veșnică victimele unei epidemii. În cazul în care timpul vă permite și sunteți dispuși să părăsiți orașul Kyrenia veți putea vizita și Abația Bellapais (Mănăstirea Păcii), din satul omonim. Mănăstirea a fost construită între anii 1198 -1205. 

poza Bucurați-vă de un sejur însorit în Kyrenia