Oferte Cazare - Litoral Kyrenia (cipru De Nord), Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Kyrenia (cipru De Nord) 2023

    Kyrenia este un oraș situat în nordul Insulei Cipru, fiind printre primele orașe cucerite de către turci în anul 1974. În perioada sa de maximă dezvoltare economică, pe cuprinsul orașului Kyrenia existau sute de depozite în care se păstrau fructe și legume aduse din zonele rurale ce înconjoară orașul. În prezent, în portul din Kyrenia acostează, în special, vase de agrement, iar clădirile din port au cu totul o altă întrebuințare, fiind transformate în restaurante și cafenele. La câteva mile distanță de orașul Kyrenia, este amplasat un port de mari dimensiuni, utilizat de navele comerciale care asigură legătura cu țărmul Turciei.

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Kyrenia (cipru De Nord) 2023 face parte din Cipru.

In regiunea Kyrenia (cipru De Nord) sunt 28 hoteluri, din care 16 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele.

Filtre Litoral Kyrenia (cipru De Nord) 2023

Filtreaza hotelurile din Kyrenia (cipru De Nord) pe baza numarului de stele:

In Kyrenia sunt 28 hoteluri, din care 16 hoteluri de 5 stele, 7 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Kyrenia (cipru De Nord), sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Kyrenia (Cipru de Nord) - o destinație de vacanță absolut spectaculoasă

   Kyrenia este cea mai populară destinație de vacanță din partea nordică a Insulei Cipru. Kyrenia este un oraș portuar, fapt ce îi atrage precum un magnet pe turiști, cei mai mulți fiind încântați să servească cina sau să savureze o cafea în portul orașului. În acest timp, aceștia pot admira localnicii care se plimbă prin port.  Din portul orașului Kyrenia, turiștii vor putea admira și priveliști senzaționale către castelul medieval. Castelul din Kyrenia este amplasat la intrarea în portul orașului, fiind parcă și astăzi o pavăză în fața invadatorilor. Castelul nu doar că oferă un farmec romantic portului Kyrenia, ci găzduiește și Muzeul Naufragiului din Cipru de Nord. În cadrul Muzeului Naufragiului se păstrează unele dintre cele mai importante și mai bine conservate artefacte de istorie marină din lume. În anul 1865, scafandrii au descoperit pe coasta Ciprului de Nord ceea ce para a fi cel mai vechi naufragiu înregistrat vreodată.  Nava descoperită se crede că datează din anul 300 î. Hr., fiind o navă comercială, care transporta amfore cu vin și ulei, precum și alte produse de strică necesitate.  Epava este păstrată într-un mediu special, pentru a asigura conservarea acesteia.

 Conform cercetărilor, Castelul din Kyrenia datează din perioada romană, fiind mai apoi consolidat de către bizantini. Castelul a căpătat aspectul actual în perioada dominației venețiene, spre finalul secolului al XV-lea. Venețienii au consolidat castelul, deoarece se temeau de o invazie din partea Imperiului Otoman, care se afla în continuă expansiune. Astfel, zidurile Castelului Kyrenia au fost extinse și întărite pentru a putea face față eventualelor atacuri de artilerie și asedii. Venețienii au decis să înlocuiască podul mobil care asigura accesul în castel cu o poartă fortificată care poate fi admirată și astăzi. În interiorul zidurilor castelului poate fi admirată și astăzi o biserică bizantină ce datează din secolul al XII-lea.  Cu toate că s-au pregătit atât de minuțios, când în anul 1571, venețienii s-au confruntat cu un atac otoman, aceștia au cedat fără a depune prea mari eforturi pentru a se apăra. Vizitând castelul, în centrul său veți descoperi camere de pază, diverse locuințe și grajduri. În cele mai ascunse colțuri ale castelului erau dispuse temnițele și încăperi în care se depozitau alimente și armamentul. În aceste camere era nevoie de condiții speciale, deoarece praful de pușcă trebuia să fie în permanență uscat și curat, gata de utilizare. Venețienii au fost cei care au modificat forma castelului, construind la capetele sale turnuri circulare. Se crede că o fortificație cu o astfel de formă este mai greu de distrus cu ghiulele decât un castelul cu formă rectangulară. Pe cele trei laturi ale castelului, venețienii au dispus turnuri pentru tunuri, pentru a putea astfel trage asupra atacatorilor.

poza Kyrenia (Cipru de Nord) -  o destinație de vacanță absolut spectaculoasă

   Apusurile de soare din Kyrenia sunt absolut spectaculoase, astfel că este păcat să nu admirați măcar o dată modul în care soare dispare de pe orizont. Pe străzile înguste ale orașului Kyrenia, turiștii vor descoperi zeci de magazine cu suveniruri, unde turiștii se pot bucura de shopping. În restul timpului, turiștii se pot bucura de kilometri de plajă, de apele calme ale mării și de clima plăcută. Turiștii pot alege să-și petreacă vacanțele în satele de la poalele Munților Besparmak. De asemenea, turiștii pot opta pentru satele de pe coastă, unde se pot bucura de soare și înot în apele cristaline ale Mării Mediterane. Zonele rurale ce înconjoară Kyrenia sunt încărcate de verdeață, cu livezi de citrice și câmpuri cu flori. În aceste zone cresc specii de plante rare, cum ar fi o specie de orhidee aflată pe cale de dispariție. Nordul Ciprului este o regiune cu peisaje dintre cele mai frumoase, perfectă pentru a vă petrece o vacanță în stil mediteraneean.

poza Kyrenia (Cipru de Nord) -  o destinație de vacanță absolut spectaculoasă

   Pe cuprinsul orașului Kyrenia veți descoperi și un muzeu al icoanelor, care funcționează într-o biserică cu hramul Sf. Mihail. În apropierea castelului, turiștii vor descoperi Biserica Anglicană Sf. Mihail. În cazul în care veți dori să explorați și împrejurimile orașului Kyrenia, vă puteți îndrepta către satul Bellapais, unde veți descoperi mănăstirea omonimă (Mănăstirea Păcii). Mănăstirea a fost construită între anii 1198-1205, fiind restaurată în secolul al XIII-lea, de către călugării ordinului franciscan.  Îndepărtându-vă de zidurile orașului Kyrenia, mergând spre zona montană, veți descoperi Castelele Buffavento, Hilarion și Kantara. Castelul Buffavento a fost funcționat o perioadă drept închisoare.  Castelul Hilarion este situat pe o culme montană, de unde parcă veghează asupra orașului Kyrenia. Dată fiind poziția sa, castelul este vizibil din orice punct de pe coasta orașului Kyrenia. Cercetările au demonstrat faptul că inițial aici a funcționat o mănăstire, care a fost construită în jurul anului 800 de către un călugăr pe nume Hilarion. În secolul al XII-lea, mănăstirea a fost transformată în castel. Castelul Kantara se crede că ar fi fost construit de către bizantini, aceștia dorind să-și apere orașul din calea raidurilor arabe.

poza Kyrenia (Cipru de Nord) -  o destinație de vacanță absolut spectaculoasă