Oferte Cazare - City Break Nicosia, Cipru la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Nicosia la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Nicosia ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Nicosia numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Nicosia poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Regiunea City Break Nicosia la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din Cipru.

In regiunea Nicosia sunt 3 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Nicosia

Filtre City Break Nicosia la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Nicosia pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Nicosia pentru anul 2025

In Nicosia Center sunt 26 hoteluri de 3* stele , din care 4 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 8 hoteluri de 3 stele, 5 hoteluri de 2 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nicosia de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Nicosia - capitala divizată a Ciprului

   În antichitate, orașul Nicosia era cunoscut sub numele de Ledra. Orașul a fost regat în secolul al VII-lea î. Hr., și sediu episcopal în secolul al IV-lea d. Hr.  Începând cu secolul al X-lea, Nicosia a fost sediul guvernului cipriot.  Fortificațiile construite de venețieni, care se întindeau pe o suprafață de 5 kilometri lungime, nu au putut fi pavăză în calea genovezilor, care au invadat orașul în anul 1373. În anul 1426, Nicosia s-a confruntat cu o invazie a mamelucilor, iar în anul 1570 a fost atacat de către turci. Astfel, în anul 1571 turcii transformau în moschee Catedrala Sfânta Sofia. Construirea catedralei a debutat în anul 1209, edificiul religios fiind finalizat în anul 1325.  În anul 1954, denumirea sa a fost schimbată, fiind numită Moscheea Selimiye, în cinstea sultanului Selim al II-lea, în timpul căreia fusese cucerită Insula Cipru. În secolul al XX-lea, teritoriul orașului Nicosia s-a extins dincolo de zidurile fortificate din perioada venețiană, partea veche a orașului fiind reconstruită. Astăzi, între zidurile venețiene, în partea medievală a orașului Nicosia, turiștii vor putea vizita o multitudine de muzee, galerii de artă, lăcașuri de artă bizantine și clădiri istorice.  O să fie suficientă o simplă plimbare pe străduțele înguste ale orașului Nicosia pentru a pătrunde în atmosfera romantică din secolele trecute.

poza Nicosia - capitala divizată a Ciprului

   În Nicosia cele mai dezvoltate ramuri industriale sunt fabricarea și prelucrarea textilelor, a încălțămintei, fabricarea tutunului, a făinii, a produselor de panificație și patiserie, precum și fabricarea de băuturi răcoritoare. Cea mai mare parte a locuitorilor din împrejurimile orașului Nicosia se ocupă cu agricultura, cultivând grâu, orz, legume și fructe.  De asemenea, zona este cunoscută pentru creșterea oilor și a caprelor. Orașul Nicosia este despărțit de stațiunea Larnaca de circa 50 kilometri distanță.

    Turiștii care vor alege să viziteze orașul Nicosia nu pot rata șansa de a vizita și Muzeul Ciprului, care găzduiește o mulțime de comori arheologice. În timpul călătoriei în Nicosia veți avea ocazia de a vizita și un muzeu ceva mai inedit: Muzeul Motocicletelor Clasice, unde este expusă cea mai veche motocicletă europeană, ce datează din anul 1914.

Nicosia este un adevărat oraș al contrastelor, clădiri moderne din sticlă și oțel stând alături de clădiri în stare avansată de degradare, biserici ortodoxe lângă moscheii, magazine de lux lângă magazine cu produse chinezești, restaurantele care servesc preparate grecești funcționează alături de localuri unde turiștii se pot bucura de narghilea și cafea la ibric. O vizită în orașul Nicosia este o experiență unică, care poate constitui totodată o lecție despre toleranță și diversitate. Nu trebuie să aveți niciun fel de reținere în ceea ce privește vizitarea orașului Nicosia, deoarece nu veți fi în pericol.

poza Nicosia - capitala divizată a Ciprului

   Zona cea mai animată a orașului Nicosia este centrul vechi. Vizitând Parcul Municipal din Nicosia veți avea prilejul de a admira zidurile venețiene ale orașului. O plimbare în Piața Eleftheria, principala piață a orașului Nicosia, este o experiență ce nu trebuie ratată. Strada Ledra este una dintre cele mai pline de viață străzi din Nicosia, de-a lungul său existând o multitudine de terase și magazine. Le recomandăm turiștilor să viziteze și Biserica Panagia Phaneromeni, care datează din anul 1872. Pentru a descoperi farmecul orașului Nicosia în întregime puteți să nu vă limitați doar la vizitarea părții sale sudice, ci puteți explora și partea turcească a acestuia. Formalitățile sunt destul de simple, trebuie doar să prezentați un act de identitate. Astfel, în partea turcească a străzii Ledra veți da peste un bazar și multă forfotă. Asemenea tuturor bazarurilor, aici se comercializează replici a unor produse de brand.  În partea turcească a orașului Nicosia veți putea vizita și Moscheea Selimiye, cea mai mare catedrală gotică a Ciprului, care de sute de ani a fost transformată moschee. Un alt obiectiv turistic pe care în puteți vizita în această parte a orașului Nicosia este Buyuk Han. Hanul a fost construit de către otomani în anul 1572, iar de-a lungul secolelor a funcționat drept han, închisoare, hotel, iar în prezent joacă rolul de centru de artă, pe cuprinsul său funcționând numeroase ateliere de artă, galerii, magazine cu suveniruri și cafenele. Bandabulya este un bazar în care ciprioții își fac cumpărăturile în mod frecvent, aici comercializându-se fructe, legume, legume și alte astfel de produse. În cazul în care vă place, aici prețurile sunt negociabile, astfel că vă puteți tocmi. 

poza Nicosia - capitala divizată a Ciprului