Oferte Cazare - Litoral Limassol, Cipru ☀️ 2023

Limassol: Bucurați-vă de o vacanță în cel mai cosmopolit oraș din Cipru

  Istoricii sunt de părere că orașul Limassol ar fi fost fondat pe durata secolului al XII-lea, acesta după ce în anul 1191, regele englez Richard Inimă de Leu a distrus orașul Amathus. Zona în care se întinde astăzi orașul Limassol a fost locuită încă din antichitate, conform descoperirilor arheologice, urme ale existenței umane ar exista încă din anul 2.000 î. Hr.  În secolul al X-lea, orașul Limassol era cunoscut drept Nemesos, denumire din care a evoluat numele actual al orașului. Limassol este cel mai cosmopolit oraș din Cipru, fiind renumit pentru atmosfera animată și pentru ospitalitatea cu care își întâmpină turiștii. Limassol păstrează vie istoria sa bogată, orașul remarcându-se și în ceea ce privește comerțul. În orașul Limassol și în împrejurimile sale, turiștii se vor bucura de o multitudine de activități. Condițiile meteo și terenul variat contribuind în mod decisiv în acest sens. Astfel, turiștii își vor putea petrece timpul pe plajă, vor putea practica sporturi nautice, cum ar fi schi nautic, windsurfing, scufundări, pescuit și navigație. Activitățile nu se opresc aici, turiștii bucurându-se de prezența mai multor terenuri de golf. Bicicliștii se vor putea bucura de mișcare în zona de promenadă ce mărginește litoralul din Limassol. Cei care preferă activitățile ceva mai provocatoare pot explora traseele din Munții Troodos, pot descoperi satele tradiționale din împrejurimile orașului Limassol sau peisajele naturale deosebit de frumoase. Turiștii care doresc să se întoarcă din concediu revigorați pot opta pentru stațiunile balneare din jurul Limassol. În apropierea Limassol veți descoperi cel mai faimos sit de scufundări din Cipru, unde veți descoperi epava Zenobia. Ambarcațiunea suedeză s-a scufundat în anul 1980, având la bord marfă și vehicule. Deși au trecut zeci de ani, Zenobia este foarte bine conservată.

poza Limassol: Bucurați-vă de o vacanță în cel mai cosmopolit oraș din Cipru


   În vestul orașului Limassol, turiștii vor descoperi o plajă acoperită cu nisip auriu, iar partea de est a orașul Limassol este guvernată de prezența unui bulevard animat, de-a lungul căruia funcționează numeroase cluburi și baruri de noapte, dar și hoteluri de cinci stele și magazine cochete. Pasionaților de vinuri le recomandăm să facă un tur al cramelor aflate în apropierea orașului Limassol. De asemenea, aceștia vor putea vizita și Castelul Kolossi, locul în care s-a produs primul vin dulce Commandaria. Bucătăria tradițională cipriotă este deosebit de bogată în arome și nu este loc mai interesant de a o savura decât în Limassol. De altfel, în Limassol veți putea alege să luați masa în tavernele tradiționale cipriote sau în restaurantele cu meniuri internaționale, unde vă veți putea bucura de preparate italienești, franțuzești, spaniole, japoneze, chinezești etc. În ceea ce privește preparatele tradiționale, veți putea opta pentru meze; kleftico, miel suculent, gătit la foc mic; souvla, preparat din miel sau porc la grătar, și musaca.  Pentru a savura toate aceste preparate trebuie să vă deplasați doar până în portul de agrement al orașului. Limassol este o destinație de vacanță ideală și pentru pasionații de shopping, în partea istorică a orașului existând câteva străzi înțesate cu magazine. Turiștii vor descoperi numeroase magazine de brand sau no name și în centrul orașului Limassol. În plus, în centrul comercial din Limassol Marina funcționează o serie de magazine mass market, magazine de designer, baruri și restaurante.  În cazul în care v-ați hotărât să vă petreceți concediul în Limassol, pregătiți-vă pentru nopți albe. În timpul sejurului în Limassol, turiștii se vor bucura de piețe pline de viață, festivaluri exuberante, monumente istorice, muzee, galerii de artă, buticuri, restaurante gourment, taverne pline de viață, hoteluri ce oferă o multitudine de facilități, baruri și cluburi de noapte. Turiștii își vor putea pune la încercare îndemânarea și norocul în cadrul cazinourilor din Limassol. Nu trebuie să vă limitați doar la activitățile de care vă puteți bucura pe cuprinsul orașului Limassol, ci puteți explora și satele din împrejurimi, plajele retrase și atracțiile turistice mai puțin cunoscute în rândul vizitatorilor.  Cei care preferă să se bucure cât mai mult de timp petrecut în natură nu pot ezita să viziteze cramele și livezile din Limassol. 

poza Limassol: Bucurați-vă de o vacanță în cel mai cosmopolit oraș din Cipru

Cele mai bune hoteluri cu piscină exterioară din Limassol

 La petrecerea unei vacanțe un rol important îl joacă destinația aleasă. Însă la fel de important este și hotelul, deoarece este destul de neplăcut să ca după o zi frumoasă petrecută pe plajă sau vizitând atracțiile turistice de pe cuprinsul Litoral, să reveniți într-o cameră care să nu fie pe măsura așteptărilor dumneavoastră. De aceea am întocmit pentru dumneavoastră un top cu cele mai bune hoteluri din Litoral, care, pe lângă piscină exterioară, vă vor oferi numeroase alte facilități.  

Citeste mai mult.

Atracții turistice pe care le puteți vizita în timpul sejurului în Limassol

Limassol este cel mai sudic oraș al Europei și o stațiune de pe litoralul Mării Mediteraneene, unde vă puteți bucura de o vacanță relaxantă și plăcută. Acest lucru este posibil, deoarece stațiunea Limassol dispune de plaje acoperite cu nisip dintre cel mai curat, clima caldă, numeroase taverne, unde vă puteți bucura de meze și de un vin local fabulos.

Citeste mai mult.