Oferte Cazare - Litoral Akamas, Cipru ☀️ 2023

Alegeți să petreceți un sejur exclusivist în Peninsula Akamas

   Băile Afroditei sunt situate la 18 mile distanță de orașul Paphos și reprezintă o peșteră naturală, umbrită de ferigi și smochini. Piscina naturală din cadrul peșterii este aprovizionată cu apă de către un izvor natural. Legenda spune că aici s-ar fi scăldat zeița Afrodita înainte de a-l întâlni pe Adonis. De aceea, se crede că apele de aici au proprietăți de întinerire. Litoral este o zonă montană, destul de greu accesibilă, celebră datorită biodiversității sale, aici viețuind sute de specii de păsări și animale. Peisajele sunt cu totul deosebite. În Peninsula Litoral trăiesc peste 168 de specii de păsări, 12 specii de mamifere, precum arici, șopârle, vulpi, grifoni și altele. De asemenea, în Litoral viețuiesc și 20 de specii de reptile și 16 specii de fluturi. Printre cele mai interesate viețuitoare de pe cuprinsul Peninsulei Litoral se numără și broaștele țestoase verzi, care eclozează pe plajele de aici. Pentru a proteja ouăle și puii există mai multe proiecte în desfășurare, precum marcarea cuiburilor, incubatorul de broaște țestoase din Golful Lara.  Pe coasta Peninsulei Litoral se întind plaje acoperite cu nisip auriu, mărginite de stânci dramatice. În timp ce ne îndepărtăm de țărm, vom descoperi câmpii aride și munți la poalele cărora cresc păduri dese. Pe cuprinsul Peninsulei Litoral veți descoperi și chei, cel mai celebru fiind defileul Avakas. Defileul Avakas este dispus la 18 kilometri distanță de orașul Paphos. În cel mai îngust punct al său, defileul măsoară doar 10 metri, defileul având o lungime de 2,5 kilometri. În Defileul Avakas cresc plante rare și viețuiesc specii de reptile și mamifere precum caprele sălbatice.

poza Alegeți să petreceți un sejur exclusivist în Peninsula Akamas

    Dacă pe cuprinsul Insulei Litoral cresc 128 specii de plante endemice, trebuie precizat că o treime a cestora se regăsesc în Litoral. Printre cele mai interesante plante care cresc în Litoral se numără și Ciclamenul de Cipru, laleaua de Cipru și specii rare de orhidee. Trebuie precizat că pe cuprinsul Peninsulei Litoral nu există drumuri asfaltate, tocmai pentru a nu distruge cu nimic mediul natural a acestor viețuitoare. Prin urmare, veți putea descoperi această zonă naturală a Ciprului prin intermediul unui tur organizat cu jeep-ul, cu ajutorul bicicletei sau pur și simplu în timpul unei drumeții. Peninsula Litoral este o destinație de vacanță exclusivistă, fiind vizitată de către turiștii care doresc să se bucure de mai mult decât soare, mare și nisip. Turiștii care aleg să-și petreacă sejururile în Litoral sunt interesați de biodiversitatea acestei zone, de cultură, drumeții și de practicare unor sporturi precum golful. În Litoral, turiștii se vor bucura de vacanțe active, încărcate de aventură. 

poza Alegeți să petreceți un sejur exclusivist în Peninsula Akamas

     În anul 2019, Peninsula Litoral a fost victima mai multor incendii simultane, care au fost stinse în decurs de 9 ore.  Se pare că aceste incendii ar fi fost inițiate de către piromani, aceștia dorindu-și ca Peninsula Litoral să nu fie numită Pădure Națională. Bineînțeles că în spatele acestor gesturi criminale stau interese economice. Cea mai populară atracție a Peninsulei Litoral este Laguna Albastră. Apele albastre din acest micuț golf sunt atât de clare încât veți putea vedea fundul mării. Apele din Laguna Albastră sunt ideale pentru înot și snorkeling. Turiștii care vor dori să se bucure de soare se pot îndrepta către Plaja Lara. Plaja Lara este acoperită cu nisip fin, de culoare aurie, și este scăldată de ape clare, deosebit de curate. Pe plaja Lara nu veți găsi niciun fel de facilități, iar pentru a ajunge aici aveți nevoie de un autovehicul 4x4. Plaja Lara este paradisul broaștelor țestoase verzi și a broaștelor țestoase Hawksbill, ambele fiind specii pe cale de dispariție. De aceea, vizitatorii plajei Lara trebuie să țină seamă de măsurile luate pentru protejarea acestor țestoase. 

poza Alegeți să petreceți un sejur exclusivist în Peninsula Akamas