Oferte Cazare - City Break Nicosia Center, Nicosia, Cipru la hoteluri de 4* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Nicosia Center la hoteluri de 4* stele 2025

Hoteluri de 4 stele din Nicosia Center ofera cazare si facilitati la standarde ridicate. In cele mai multe cazuri, acestea sunt situate central, iar in apropierea lor veti gasi statii de taxi. Camerele hotelurilor de patru stele din Nicosia Center dispun de propria baie, care, de regula, este destul de spatioasa, masurand in jur de 16 mp. De asemenea, camerele pot fi dotate si cu noptiere, lampi, dulapuri, birouri, cuiere, oglinzi, masuta de cafea, canapea sau fotolii. Acestor facilitati, li se poate adauga telefon, mini bar, televizor, articole de toaleta, uscator de par, papuci si halate. Majoritatea hoteluri de 4 stele din Nicosia Center ofera oaspetilor sai si acces la internet. Cele mai multe hoteluri de 4 stele dispun de restaurant, bar sau cafenea.

City Break Nicosia Center la hoteluri de 4* stele 2025 face parte din regiunea Nicosia din Cipru.

In Nicosia Center sunt 2 hoteluri care au 4* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 4* stele mai jos.

Vezi hoteluri Nicosia Center

Filtre City Break Nicosia Center la hoteluri de 4* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Nicosia Center pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 4* stele in Nicosia Center pentru anul 2025

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nicosia Center de 4* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Nicosia - un oraș al contrastelor

     Insula și-a câștigat independența în anul 1960, însă în anul 1974, partea sa nordică a fost ocupată de către turci. După obținerea independenței, în anul 1960, ciprioții greci au dus o campanie ferventă pentru unificarea statului cipriot cu Grecia. Astfel, în iulie 1974, naționaliștii ciprioți greci au organizat o lovitură de stat. Cinci zile mai târziu, Cipru a fost ocupat de către turci, aceștia reușind să-și impună stăpânirea asupra părții de nord a insulei. Cipru De Nord a fost declarat stat separat în anul 1983, însă acesta nu este recunoscut la nivel internațional, Turcia fiind singura țară care îl recunoaște.  În ultimii ani, relațiile între cele două părți ale Ciprului sunt ceva mai bune, zidurile care îi împiedicau pe ciprioții greci să treacă în partea nordică și invers au fost înlocuite cu puncte de frontieră, însă situația este departe de a fi rezolvată. Toate atracțiile din  Nicosia sunt amplasate la mică distanță unele de altele, astfel încât turiștilor nu le va fi foarte greu să le viziteze pe toate. Strada Ledra este principala stradă comercială din  Nicosia. Deși nu are un aspect pitoresc care să-i atragă pe turiști, este extrem de interesantă în ceea ce privește istoria sa. Strada este cunoscută din cauza atacurilor naționaliste îndreptate asupra trupelor britanice, motiv pentru care a fost supranumită Murder Mile. Strada Ledra a fost complet închisă după invazia Nicosiei de către turci, fiind redeschisă în anul 2008.

În apropierea străzii Ledra, turiștii vor putea vizita și Turnul Shacolas. Turnul adăpostește un muzeu dedicat orașului Nicosiaînsă ceea ce îi fascinează pe vizitatorii este priveliștea ce poate fi admirată din vârful turnului. Vizitatorii vor avea ocazia să admire o priveliște de ansamblu asupra orașului NicosiaDe asemenea, din turn se pot vedea Munții Pentadaktylos, pe culmile cărora este dispus un drapel nord-cipriot de dimensiuni extrem de mari. Drapelul este atât de mare încât poate fi văzut și din spațiu. 

[image_0]

    Pe cuprinsul orașului Nicosia funcționează mai multe muzee, astfel încât în calitate de turiștii veți avea ce vizita. Acestea sunt dedicate  unor subiecte obișnuite, precum artei bizantine, educației, monedelor, dar interesant este faptul că în Nicosia veți putea vizita și un muzeu dedicat motocicletelor clasice. Puteți începe periplu printre aceste muzee cu Muzeul Ciprului, unde veți putea afla informații interesante despre istoria tumultoasă a Insulei Cipru. În cadrul acestui muzeu veți putea admira și artefacte care datează din perioada preistorică. Partea istorică a orașului Nicosia este înconjurată de un zid de apărare uimitor, perfect circular, punctat din loc în loc de bastioane, care fac ca orașul privit din aer să arate precum o stea.  Zidurile de apărare ale Nicosiei au fost construite de către venețieni, pe durata secolului al XVI-lea,  și sunt intacte chiar și după atâtea secole. În jurul zidurilor de apărare au fost amenajate o pistă de alergare, parcuri și grădini potrivite pentru promenadă.

[image_1]


     Partea sudică a orașului Nicosia este divizată de cea nordică prin intermediul unei zone verzi, aflate sub protecția ONU.  Cetățenii Uniunii Europene pot traversa frontiera foarte facil, trebuie doar să prezinte pașapoartele. Noi credem că se merită se vizitați și partea nordică a Nicosiei, pentru că astfel vă puteți face o idee în legătură cu contrastele dintre cele două zone. Odată ce veți păși în partea nordică a Nicosiei veți vedea că atmosfera se schimbă cu totul, încât o să vă vină greu să credeți că vă aflați în același oraș. Contrastul este cu atât mai puternic pe strada Ledra, dacă partea sudică a acesteia este cosmopolită, de-a lungul său funcționând magazine de lux, magazine mass market și localuri cochete, odată trecuți în nordul acesteia vă veți simți de parcă ați fi în Turcia. Lanțurile de magazinele sunt înlocuite de mici magazinașe cu articole sportive, în mare parte, iar localurile cochete cu localuri ce servesc kebab și cafea turcească.

Cea mai interesantă atracție turistică din parte de nord a Nicosiei este Moscheea Selimiye. Moscheea are foarte multe elemente ce aparțin stilului gotic (contraforturi, arcuri, coloane gotice etc), asta, deoarece inițial clădirea a fost o catedrală romano-catolică, Catedrala Sfânta Sofia.  Piatra de temelie a catedralei a fost pusă în anul 1206, însă cutremurele au împiedicat finalizarea construcției, aceasta fiind sfințită ca biserică creștină abia în anul 1326. Cutremurele din anii următori au provocat mari daune construcției.  În anul 1570, otomanii au invadat insula Cipru și implicit orașul Nicosia. După ce aceștia au reușit să cucerească orașul, Catedrala Sfânta Sofia din Nicosia a fost transformată în moschee. Prin urmare, au fost înlăturate simbolurile creștine, iar un an mai târziu, catedralei i-au fost adăugate două minarete.

[image_2]

    Un alt obiectiv turistic interesant de pe cuprinsul orașului Nicosia este Büyük Han sau Mare Han. Acesta a fost construit în anul 1572, de către otomani, iar în acea epocă juca rol de caravanserai, loc de odihnă pentru călători și comercianți. Hanul are formă de patrulater, cu clădiri cu două etaje, în centrul cărora se află o curte interioară. Parterul hanului era destinat comerțului, iar etajul superior cazării. În centrul curții era dispusă o moschee, unde călătorii care trăgeau la han se puteau ruga.  Mare Han a fost restaurat în ultima decadă a secolului XX, iar în prezent, pe cuprinsul său funcționează mai multe restaurante și cafenele. De asemenea, aici veți descoperi numeroase magazine de artizanat și magazine cu suveniruri. 

[image_3]