Oferte Cazare - Litoral Famagusta, Cipru ☀️ 2023

Cazare - Litoral Famagusta 2023

       Litoral  este o regiune situată pe coasta de est a Insulei    Litoral , fiind totodată cel mai adânc port din partea nordică a Ciprului. Orașul este amplasat într-un golf, fiind mărginit de Capul Greco, la sud, și Capul Elaia, la nord. Regiunea Famagusta este despărțită de orașul Nicosia de circa 55 kilometri. Inițial Famagusta a fost un sat pescăresc și un mic port comercial.  În turcă, orașul este numit Gazimagusta, în timp ce grecii îl numesc Ammokhostos. Se crede că denumirea    Litoral  este o corupție francă a denumirii grecești. Se crede că orașul    Litoral  s-a dezvoltat pe ruinele orașului Arsinoe, întemeiat de către regele egiptean Ptolemeu al II-lea

Citeste mai mult

Regiunea Litoral Famagusta 2023 face parte din Cipru.

In regiunea Famagusta sunt 5 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, un hotel de 4 stele, un hotel de 3 stele.

Filtre Litoral Famagusta 2023

Filtreaza hotelurile din Famagusta pe baza numarului de stele:

In Famagusta sunt 5 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, un hotel de 4 stele, un hotel de 3 stele.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Famagusta, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Famagusta - una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Cipru

    În nordul orașului Litoral se pot vedea și astăzi ruinele orașului Salamis, oraș despre care se crede că a fost fondat în secolul al XI-lea î. Hr. și abandonat în anul 648 î. Hr., după o serie de catastrofe naturale și raiduri ale arabilor. Astfel, populația din Salamis a părăsit orașul și s-a stabilit în Litoral. Un aflux de creștini care se îndreptau către Palestina au transformat Litoral dintr-un mică așezare în unul dintre cele mai înfloritoare orașe ale creștinătății. Până spre anul 1300, orașul Litoral a fost principala piață din estul Mării Mediterane, în oraș avându-și sediul numeroase ordine religioase. Dat fiind acest lucru, în prezent, pe cuprinsul orașului se pot admira numeroase lăcașuri de cult ce aparțin diferitelor confesiuni. În anul 1372, portul Litoral a fost capturat de către genovezi, iar în anul 1489 de către venețieni, deoarece ultimul rege lusignan a murit fără a lăsa moștenitori.  În timpul stăpânirii venețiene, Litoral a jucat rolul de capitală a Ciprului, tot în aceeași perioadă fiind întărite zidurile orașului.  În această perioadă a fost inventat praful de pușcă și implicit tunul, iar venețienii s-au gândit ca cetățile cu ziduri dreptunghiulare să fie transformate în cetăți cu turnuri rotunde, acestea prezentând o rezistență mai mare în calea atacurilor.

poza Famagusta - una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Cipru

    În decursul istoriei sale, vechiul Litoral a fost devastat de incendii și cutremure, iar în prezent este doar parțial locuit. Cu toate acestea, explorându-l veți avea șansa de a admira ziduri și bastioane, care reprezintă un exemplu de arhitectură militară medievală. Zidurile măsoară 15 metri înălțime, iar ca lățime, pe alocuri, ajung să măsoare și 8 metri. Intrarea în orașul vechi se realizează printr-o poartă fortificată, numită Ravelin. Turiștii care vor alege să viziteze Famagusta, vor putea admira cetate cunoscută drept Turnul lui Othello.  Turnul a fost numit astfel, deoarece guvernatorul Ciprului, Christoforo Moro, a jucat rolul celebrului personaj din piesa lui Shakespeare. Începând cu luna ianuarie a anului 1570 până în octombrie 1571, orașul Litoral a fost victima unui asediu otoman. Un alt obiectiv turistic de importanță majoră este Catedrala  gotică Sf. Nicolae, care datează din secolul al XIV-lea, iar în prezent a fost transformată în moschee (Moscheea Lala Mustafa Pasha).  Corpul catedralei se asemănă cu cea a Catedralei Notre Dame, turlele sale au fost însă înlăturate, locul lor fiind luat de un minaret. Un alt lăcaș de cult ce merită vizitat este Biserica Sf. Barnabas, sfântul fiind martirizat în anul 52 d. Hr. este considerat ca fiind patronul Insulei LitoralBiserica găzduiește o colecție de icoane ce datează din secolul al XVIII-lea.

poza Famagusta - una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Cipru


  Între anii 1878-1960, Insula Litoral s-a aflat sub stăpânire britanică, în acest interval, Litoral dezvoltându-se extrem de mult în ceea ce privește infrastructura și economia. Britanicii au construit în Famagusta instalații portuare, orașul devenind bază navală în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial. În anul 1986, în Litoral a fost înființară Universitatea Mediteraneeană de Est. Turiștii care vor alege să viziteze ruinele orașului Salamis, vor putea admira un amfiteatru,  o baie romană, o sală de gimnastică și o serie de morminte regale. În prezent, Litoral este asemenea unui creuzet, în cadrul căruia vestigiile istorice se combină în cel mai armonios mod cu zecile de cafenele, restaurante și centre comerciale. 

    Pe litoralul orașului Litoral, turiștii vor descoperi plaje fascinante și numeroase facilități, astfel încât să se poată bucura de o vacanță plăcută. La doar câțiva kilometri distanță de orașul Litoral, turiștii vor descoperi orașul fantomă Varosha și Golden Beach.  Stațiunea Varosha a fost în trecut o destinație de vacanță exclusivistă, însă în prezent este în ruine.  Stațiunea a fost părăsită în august 1974, în contextul cucerii Ciprului de către turci. Golden Beach este o plajă îmbrăcată cu nisip auriu, scăldată de apele turcoaz ale Mării Mediterane. 

poza Famagusta - una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Cipru